gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: vytápění bazénu
#1
povolny (Uživatel)
Fresh Boarder
Příspěvky: 3
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
vytápění bazénu 13/03/2008 12:10 Karma: 0
Dobrý den, přeji,
budu mít asi problém s vytápěním bazénu, který nyní stavím, cca 30m3 bude mít zastřešení,je izolovaný. Je lepší koupit tepelné čerpadlo 8kW nebo bazén přitápět plynem s výměníkem? Mám zemní plyn, kotel 22kW Buderus a připravenou regulaci ke kotli, extra větev.
Jaký je dlouhodobý výhled plyn/tč a rostoucí ceny energie? Nebo jen přitápět solárem., což ale bez slunce moc dobře nejde...

2/ mám už koupenou uv lampu, a chci ještě koupit solný program, není to zbytečné?

Děkuji za každou odpověd

Povolný.
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
#2
D.Schweizerová (host)

Re: vytápění bazénu 14/03/2008 18:01  
Vážený pane,
předpokládám, že se asi nebudete chtít koupat přímo v zimě, ale jen třeba od dubna do listopadu.
1) pokud budete mít polykarbonátové zastřešení, tak to samo o sobě Vám zvedne a udrží teplotu v bazénu minimálně o 3 - 4 st.C vyšší, než byste měl bez zastřešení. Proti odparu teplé vody můžete ještě dodatečně použít solární bublinkovou folii na hladinu ( min však o síle 300 mic).
2) Je jasné, že energie bude stále dražší a podle mého názoru ceny plyn/elektřina nebudou příliš rozdílné. Plyn bych Vám osobně moc nedoporučovala z toho důvodu, že máte slabý kotel, protože např. v březnu budete potřebovat ještě vytápět dům, ohřívat teplou vodu v koupelně apod - a to si tedy myslím, že 22 kW je tak právě na hranici, aby vám toto stačilo. Mám obavu, že kotel by vám už bazén nestíhal ( jiné to bude samozřejmě v létě, ale to zas nebudete potřebovat - zastřešení a bublinková plachta jsou schopny docílit teploty vody v bazénu v létě až 32 st.C. Tepelné čerpadlo oproti plynu má výhodu, že příkon je menší než výkon ( dle typu např 1 : 3), takže energii určitě ušetříte. Návratnost bych počítala tak cca 4 - 6 let ( zase záleží na tom, co koupíte za typ, protože pokud se vám pokazí po 2 letech ( těsně po záruce),moc jste neušetřil.
3) Solárem předpokládám myslíte sezonní solární bazénové absorbéry a ne celoroční solární kolektory ( ty se určitě na použití pouze na bazén nevyplatí). Pokud budete mít zastřešení a bublinkovou folii, nebudete potřebovat solární absorbér. V dubnu by Vám opravdu příliš nepomohl a v létě, jak jsem již uvedla Vám bude stačit zastřešení a bublinka.
4) Škoda, že jste se neporadil dříve. Co se týče UV lampy- není to špatné zařízení, ale k desinfekci celého bazénu Vám pravděpodobně stačit nebude a budete muset dochemizovávat chlor. V případě solenizační jednotky je sůl v bazénu stále ( voda není tak slaná jako v moři - má pouze cca 4 promile) a z této soli se pomocí elektrod vyrábí v malinkých dávkách neustále chlor, takže máte pocit, že tam téměř není. Proto je tato metoda vhodná i pro alergiky a lidi s citlivou pokožkou. Upravovat pH budete muset v obou případech, ale většinou to stačí tak 1 x za týden.
Schweizerová
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.