gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: díra v bazénu
#1
Anonymous (host)

díra v bazénu 13/02/2008 18:43  
Mám někde díru v plastovém bazénu a nikdo ji nemůže najít. Už jsem tu měl i potápěče a taky nenašel nic. Dá se s tím něco dělat? Vyzkoušel jsem už asi všechny firmy v republice. Musím říct, že většina mě poslala do háje, takže pokud to uděláte taky, už mě to nepřekvapí, navíc když jsem bazén ani nekupoval od vás. S.
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
#2
D.Schweizerová (host)

díra v bazénu 13/02/2008 21:29  
Vážený pane S.,
předpokládám, že pod pojmem "plastový bazén" máte na mysli skelet z polypropylenu a ne bazén z těžké folie ( u těžké folie je velmi málo pravděpodobné, že by někde bazén tekl- pokud ano, tak až po létech a v tomto případě stačí většinou vyměnit těsnění u trysek, skimmeru, nebo světel, nebo dotáhnout šrouby.Maximálně by mohlo dojít k průsaku u svárů, ale to byste zjistil hned po 1. napuštění- navíc seriozní firmy ještě svařené spoje zalévají tzv. zálivkou v barvě folie ( vlastně je to rozpuštěná folie, která se spojí s folii bazénu)
U polypropylenových bazénů je to poněkud jinak. Tyto jsou stavovány ze 2 stran v každém sváru a to jen asi 0,3 cm "tavné plastové šňůry" Po několika letech se může stát, že se vnější, zasypaný svár uvolní a pokud byzén neodkopete, neopravíte ho. opravit se dá z vnitřní strany vyfrézováním sváru a novým stavením. problém je ale, jak říkáte najít malou skulinku.
1. rada: napusťte plný bazén, nedopouštějte vodu a čekejte, až kam vám voda z bazénu zmizí. V této linii hledejte problém. Pokus se zde nacházení těsně nad linií nějaké předmontáže, nemusí vůbec být problém v plastu, ale možná bude stačit dotáhnout šrouby předmontáží, nebo vyměnit těsnění.
2.pozor problém může být i v hadicích nebo ve filtraci, ne jen v bazénu
3. Pokud neuspějete viz rada 1. - např voda klesá až po dno, pak hledejte jehlou opatrně případné odlupující se vrstvy ve svárech
4. pořád nic? Na drobné prasklinky existuje speciální roztok, který je schopen malé prasklinky utěsnit. Leje se do vody. Bohužel nejsem schopna vám říci, jestli to ve vašem případě pomůže. 1 l tohoto roztoku stojí asi 2000,- Kč a je myslím na 25 m3 vody.
V případě dalších dotazů mne kontaktujte e-mailem.
Schweizerová
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
#3
Kamila Rubinová (host)

Re:díra v bazénu 14/04/2012 14:19  
Dobrý den,zrovna řešíme podobný problém,asi máme v plachtě bazenu díru a zatím nevíme kde,folie je nová a v barvě azuro takže díra je těžko k nalezení. Existuje nějaká firma která má technici kteří příjdou a jsou schopni díru najít a také odborně zalepit? Děkuji Rubinová (OSTRAVA)
kamilarubinova@seznam.cz
 
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
NahoruStránka: 1




Návštěvnost


TOPlist

Odkazy


Infrapenely

Moderní způsob vytápění pomocí infrapanelů.

Virtuální sídlo pro firmy

Sídla pro firmy a živnostníky v Brně a Praze. Virtuální trvalé pobyty.

Odkaz zde?

Chcete odkaz zde? Kontaktujte nás na AliasProfiCZ()gmail.com

Vybíráme



Vyhledávání


Kontakty



Lumír Konečný
Tel.: 603 869 293
lum.konecny (zav) gmail . com

Kancelář:
Potocká 7, Brno Kohoutovice

Otevřeno:
středa 13.00 - 15.00
(po dohodě i jindy)

Náhodný obrázek


Copyright www.abc-bazeny-sauny.cz | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.